Survivor Yunanistan Yarışmacısı Stavros Floros'tan Acun Ilıcalı ve Yapım Şirketlerine 100 Milyon Dolarlık Dava

Survivor Yunanistan yarışmacısı Stavros Floros, tekne kazasında bacağını kaybetmesinin ardından Acun Ilıcalı ve yapım şirketlerine 100 milyon dolarlık dava açtı.

04 Eylül 2026 11:25· Güncelleme: 04 Eylül 2026 11:25· 1 dk okuma
Acun Ilıcalı'ya 100 milyon dolarlık dava açıldı
Acun Ilıcalı'ya 100 milyon dolarlık dava açıldı

Survivor Yunanistan'ın 2. sezonunda yarışan 22 yaşındaki Stavros Floros, Dominik Cumhuriyeti'nde gerçekleşen çekimler sırasında yaşadığı tekne kazası sonucu sol bacağını kaybetti. Kazanın ardından Floros, Acun Ilıcalı ve yapım şirketleri aleyhine 100 milyon doları aşan tazminat davası açtı.

Kaza, Floros'un açık denizde zıpkınla balık avladığı sırada bir tur teknesinin pervanesine kapılmasıyla meydana geldi. Yarışmacı, kazanın ihmal sonucu gerçekleştiğini iddia ederek yapım şirketi AcunMedya ve yayıncı kuruluş SKAI TV'yi dava etti. Floros, program formatının açık denizde zıpkınla balık avlamayı zorunlu kıldığını ve çekimlerin yapıldığı Bayahibe bölgesindeki sularda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını savundu.

Acun Ilıcalı

Dava dosyasında, kazanın yaşandığı bölgede güvenlik tekneleri, gözcüler, korumalı alanlar veya uyarı işaretlerinin bulunmadığı belirtildi. Ayrıca Floros, aynı sularda daha önce de kazalar yaşandığını ve bir ölüm vakasının kayıtlara geçtiğini ifade etti. Kazada kopan bacağının sudan çıkarılamadığı ve hayatını, teknedeki bir yolcunun uyguladığı turnikeye borçlu olduğu belirtildi.

Kazanın ardından Floros, acil olarak Miami'deki bir hastaneye sevk edildi. Genç yarışmacının açtığı dava, yapımcıların ağır ihmali olduğu iddiasıyla mahkemeye sunuldu ve 3 Eylül tarihinde dosya kayıtlara geçti.

İlgili Haberler