
Firari Hilmi Tuna Kuriş, İdris Naim Şahin'e Tahsisli Araçta Yakalandı
Firari şüpheli Hilmi Tuna Kuriş, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e tahsisli araç içinde yakalandı. Şamil Tayyar, Şahin'in skandallarla dolu siyasi geçmişine dikkat çekti.

FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen ve dini duyguları istismar ederek büyük servet ve nüfuz elde eden Alihan Kuriş liderliğindeki cemaatin 30'dan fazla üyesi tutuklandı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda silah ve külçe altın ele geçirildi. Lider Alihan Kuriş ise saklandığı gizli bir bölmede yakalandı.
Operasyonun önemli ayrıntılarından biri, firari şüpheli Hilmi Tuna Kuriş'in Marmaris'te yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanması oldu. Kuriş'in yakalandığı araç, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e tahsisliydi. Bu durum kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
MASAK raporları, örgütün Almanya'da 70 milyon euroluk devasa bir yerleşkeye taşınma hazırlığında olduğunu ortaya koydu. Bu gelişme üzerine operasyonun düğmesine basıldı. Soruşturma devam ederken firari şüphelilere yönelik önemli adımlar atıldı.
Şamil Tayyar, İdris Naim Şahin'in siyasi geçmişine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Tayyar, Şahin'in FETÖ'nün 7 Şubat MİT operasyonu sırasında İçişleri Bakanı olduğunu hatırlatarak, o dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevinde olduğunu ve büyük bir öfke yaşandığını belirtti.
Tayyar, Şahin'in siyasette skandallarla dolu geçmişine işaret ederek, bu gelişmelerin ardından Şahin'in kapısının çalınmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Söz konusu olay, siyasi çevrelerde geniş yankı buldu ve tartışmalara yol açtı.



